První republika v kuchyni

Oslavujeme 100. výročí republiky

Vstupné zdarmaPrvní republika v kuchyni

Poutavé vyprávění autorek knihy Sladká první republika. Gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková se rozhodly oživit sladké tuzemské dědictví a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938.

Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého.

Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo.

Kristina Šemberová dlouhodobě studuje životní styl období 1. republiky s důrazem na gastronomii, Eva Všetíčková je spoluautorkou Kuchařky první republiky, ve které se podívala na různé oblíbené pokrmy jednotlivých společenských vrstev.
Kontakt: Klára Jokšová/ joksova(a)kkvysociny.cz / 569 400 487 / m-centrum KKV


← Zpět na přehled